Δελτίο τύπου του υφυπουργού Παιδείας για τα ΕΠΑΛ

ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση του νέου σποτ«Επιλέγω ΕΠΑ.Λ.»και διαθέσιμου υλικού ενόψει της έναρξης των εγγραφών για το σχολ. έτος 2017-18.

Σας ενημερώνουμε ότι δημιουργήθηκε, από συνεργάτες του Γραφ. Υφυπουργού, νέο σποτ «Επιλέγω ΕΠΑ.Λ.» για την ενημέρωση μαθητών/τριών και γονέων.  Στόχος του οπτικοακουστικού μηνύματος είναι η έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση αναφορικά με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες που παρέχονται στους μαθητές/τριες και αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. ενόψει της έναρξης των εγγραφών για το σχολικό έτος 2018-19 μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος https://e-eggrafes.minedu.gov.gr.

Παρακαλούμε, όπως ενόψει των εγγραφών για το επόμενο σχολικό έτος, αξιοποιήσετε το νέο σποτ:

α) αναρτώντας το στην ιστοσελίδα του σχολείου σας και τα κοινωνικά μέσα που χρησιμοποιεί ενδεχομένως το σχολείο σας, β) προωθώντας το σποτ σε τοπικά μέσα ενημέρωσης με συνοδευτικό δελτίο τύπου από το σχολείο σας, γ) ενσωματώνοντας το σποτ στις παρουσιάσεις που κάνετε στο πλαίσιο ενημερωτικών εκδηλώσεων του σχολείου σας, δ) προωθώντας το σποτ στο Σύλλογο διδασκόντων, το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και στην τοπική αυτοδιοίκηση και επαγγελματικές ενώσεις.

Σας ενημερώνουμε, επιπλέον, ότι αναρτήθηκε ο επικαιροποιημένος οδηγός σπουδών για το Επαγγελματικό Λύκειο καθώς και αποτίμηση του έργου του Υπουργείου Παιδείας για τα ΕΠΑ.Λ.

Το ως άνω υλικό διατίθεται στους παρακάτω υπερσυνδέσμους:

Ραδιοφωνικό σποτ «Επιλέγω ΕΠΑ.Λ. 2018»

https://www.youtube.com/watch?v=KYtYzQ0rOGI

Τηλεοπτικό σποτ «Επιλέγω ΕΠΑ.Λ. 2018»

https://www.youtube.com/watch?v=OeqzZIMdNog

Οδηγός Σπουδών για το Επαγγελματικό Λύκειο

http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/odigos-spoudon-gia-to-epal/34589-15-05-18-odigos-spoudon-gia-to-epaggelmatiko-lykeio-2017-18

Η Πολιτική του ΥΠΠΕΘ για τα ΕΠΑ.Λ.

http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/odigos-spoudon-gia-to-epal/34570-politiki-tou-yppeth-gia-ta-epa-l

Συνολικό ψηφιακό υλικό για την προβολή της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης

http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/psifiako-yliko-gia-tin-provoli-tis-eek