Έργα


 Συμμετοχή και Έπαινος Καλής Πρακτικής του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό ST3dM 2022 του ΕΔΙΦΕΤ του ΑΠΘ

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

 

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

 


 

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμός ST3dM του ΕΔΙΦΕΤ

Το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών συμμετείχε στον 1ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ST3dM που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Διδακτικής  της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΕΔΙΦΕΤ) του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για Μαθητές /τριες ΠΕ και ΔΕ για το σχ. 2018-2019 καταλαμβάνοντας την 11η θέση .

Ο  Πανελλήνιος διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του εργαστηρίου Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας για την εισαγωγή της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας STEAM  (Science ?Technology ?Engineering ?Art ?Mathematics ) στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα .

Οι μαθητές κλήθηκαν να σχεδιάσουν τρισδιάστατα σε Η/Υ  μια κούπα καθημερινής χρήσης, αντλώντας ιδέες από τον περιοδικό πίνακα στον οποίο κατατάσσονται όλα τα γνωστά στοιχεία του σύμπαντος. Επίσης, κλήθηκαν  να αναπτύξουν και μια μελέτη για την  ωφέλεια της  χρήσης των υδρογονανθράκων.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να εισάγει τους μαθητές /τριες στη χρήση 3d εκτυπωτή όσο και να τους ευαισθητοποιήσει σε κοινωνικά και επιστημονικά ζητήματα που προωθούνται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερα  αποσκοπούσε στο :

  • Να γνωρίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το 3dσχεδιασμό.
  • Να τον εφαρμόσουν σε αντικείμενα πέραν του τεχνολογικού τομέα τους
  • Να διακρίνουν τις περιβαλλοντικές και οικονομικές ωφέλειες του φυσικού αερίου ως καυσίμου.
  • Να εκπονήσουν μια μελέτη για την ωφέλεια χρήσης των υδρογονανθράκων στις σύγχρονές κοινωνίες
  • και να αντλήσουν ιδέες από τον περιοδικό πίνακα για σχεδιασμό σε Η/Υ εξ ολοκλήρου της κούπας .

Πέντε μαθητές από τους τομείς Μηχανολογίας και Οικονομίας Διοίκησης αποτέλεσαν την ομάδα που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό με υπεύθυνους καθηγητές τους:  Κανσίζογλου Αβραάμ ΠΕ.04.02 Χημικός, Παπαδόπουλος Θεόφιλος ΠΕ82 Μηχανολόγος.


Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ανακυκλώσιμα υλικά (Δεκέμβριος 2019)

Το τμήμα Α3 του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, στα πλαίσια του μαθήματος «ΖΩΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΏΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ», δημιούργησε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά. Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο Έτος.

Οι καθηγητές και οι μαθητές του μαθήματος